Ni hao ja privet! Tervetuloa seuraamaan ja mukanaelämään matkojani! Yhtä hyvää matkaa sinulle kuin minullekin!

lauantai 30. heinäkuuta 2011

Lähtöfiilinkejä


Tässä tällanen pieni kuvareportaasi mun Lappeenrannan reissusta. Hiekkalinna oli ihan käymisen arvoinen paikka ja muutenki Lappeenranta on ihan kiva kesäisin. Pääsin jopa poimimaan muutaman marjan ja leikkimään mummoa. :) Lähinnä ton huivin vetäsin päähän suojaamaan hyttysiltä mutta ihan se kävi mummohuivista. Oli kivaa käyä pitkästä aikaa Lappeenrannassa ja huomata et kaikki on samalla mallilla ku viimekski eli muutama vuosi sitte.

Nyt oon kotona ja mietin vähän et josko alkais jo pakkaamaan. Mutta se on kyllä vähän vaikeeta ku ei voi tietää mitä tarvii vuoden aikana. Vaatteita ei tarvi niin murehtia koska niitä saa aina lisää. Mutta kokonainen vuosi niin kaukana. Mä tarvin ainaki järkyttävät määrät musiikkia. Onneks otan koneen mukaan niin voin siihen laittaa monta cd:tä (ku siinä ei vielä oo ku 1,2 päivää kuunneltavaa). Mutta mitä muuta? Ehkä mp3-soitin et voi kuunnella lenkilläki musiikkia. Ja sanakirjoja. Pitäisköhän käyä ostaan suomi-kiina-suomi -sanakirja nyt etukäteen? Tietenki pitää. Onneks mulla on jo valmiiks englannin, ranskan ja venäjän sanakirjat mitkä nappaan mukaan. Ja ehkä nokkahuiluki pitää ottaa jos ei jaksa kokoaikaa musisoida vaan laulaen. :) Ja sittehän mulla on tietokone ja internet ajantappovälineinä. Ja kamera on tietenki matkassa. Mitähän sitä vielä tarvis vai pärjäisköhän näillä?

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Viisumi



Nyt on siis viisumikin saatuna. :) Ja oheismateriaali, eli ensimakustelut Kiinasta... Joku nainen jakeli siinä lähetystön edessä jotain lehtisiä aina ku vaan liikesarjoiltaan ehti. :)


Viimenen viikonloppu Helsingissä on nyt menny. Laiva Ahvenanmaalle lähtee tässä illan kuluessa. Det blir mycket härligt på Åland, det vet jag nu redan! Viikonloppu oli aivan huippu. :) Tuli käytyä kaikissa kivoissa paikoissa. Suomen luonto on niin paras täällä 'suurkaupungissaki'. ;)


Toivottavasti sieltä Kiinasta löytyy samanlaisia puhelinkoppeja ku täältä Suomestaki niin voidaan pitää yhteyttä. ;D

Nyt pakkaamaan tavaroita Ahvenanmaata varten ja samalla vähän kotiaki varten. Kohta pitää suunnata jo sinnekki. :)

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Viisumin hankinta

Matka alkaa jo pikkuhiljaa häämöttää. Lento lähtee 5.8. Ja määräänpää näkyy tässä:

Peking
Lähtövalmisteluihin kuuluu tietty viisumianomus. Näillä papereilla pitäis saada. :) Eipä niitä ihan hirveesti ookkaan vai? Kymmenen vaan. Mutta eipä mun ite oo niistä kovin montaa tarvinu hankkia, eli suuret kiitokset sinne Kiinaan.

Matkakuumetta ei oo vielä ihan hirveesti ollu, Suomessa on vielä niin paljon tekemistä. Mutta enköhän mä ala päästä tunnelmaan tässä pikkuhiljaa. Onhan mulla sentään matkalippu jo varattuna ja maanantaina meen hakemaan viisumiin. Tiistaina saan viimesen rokotteen vielä ja perjantaina loppuu työt. Sitte lähen kiertään tätä Suomenmaata kyläilyn merkeissä. Kotiinki pitäis ehtiä vielä ennen ku lähtö sitten viimein tulee. :) Tekemistä riittää mutta onneks on vielä aikaa tehä! Ja joka hetki nautin kyllä elostani. Nyt lähen nautiskelemaan 'autioista' uimarannoista kun hellettä viel riittää. Kiinassa taitaa olla vähän täydemmät rannat. ;)

Nauttikaahan teki Suomen kesästä! Se on aivan loistava!