Ni hao ja privet! Tervetuloa seuraamaan ja mukanaelämään matkojani! Yhtä hyvää matkaa sinulle kuin minullekin!

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Chinese New Year and Ditan Tempel Fair

Rafflesin edusta

Elikkäs niinniin, tässä vähän kuvia uudelta vuodelta. Koristeet on ollu yhtä mahtavat ku joulunaki oli. Osassa paikoissa ne on täsmälleen samat mutta hienoimmat paikat on vaihtanu joulukoristeet uudenvuoden koristeihin tai tuunannu vanhoja koristeita paremmin uuteen vuoteen sopivammiksi. Jokapuolella ja lohikäärmeitä, kaloja, onni eli fumerkkejä, noita allaki näkyviä vaaleenpunasia puita ja kaikkea muuta kivaa.
Näitä 'rakettien ampuminen kielletty' -kylttejä on ilmestyny tässä pitkin matkaa ympäri kaupunkia. Periaatteessa korkeitten julkisten rakennusten lähellä ei saa ampua raketteja mutta en oikeen tiiä kuin hyvin sitä sääntöä noudatettiin. Toinen sääntö oli että raketteja saa ampua kiinalaisen kalenterin mukaan ekana päivänä koko päivän, ja 2.-15. päivä ilta kuudesta kahteentoista. Mutta eipä oo pitäny. Raketit paukkuu aamu viidestä ilta yhteen asti. Onneks mä oon sikeä uninen mutta ei voi muuta ku ihmetellä kiinalaisten raketti-intoiluja...

Vähän huono kuva mutta kertoo kuitenki hyvin että noi raketit näkyy tänne ihan hyvin. :) Oli ihan nautinto kattoo niitä sillon eka päivä ku oli oikeesti kunnon hienot pommitukset jokapuolella. 15.pv pitäs kuulemma olla samanlaiset...
 Kiinalaisilla on viikon loma tässä uudenvuoden aikana. Ekat kolme päivää niitten lomasta menee vähän samaan tapaan ku joulupyhät meillä Suomessa. Kaikki on kotona, kaikki paikat on kiinni, kukaan ei käy missään. Oli huippua ajaa sunnuntaina lentokentän tietä. Pysty mennä jopa yli satasta ja yleensä ku meiän matkaan menee puoli tuntia niin nyt tultiin alle viidessätoista minuutissa! Wow. Samoin oli siistiä kävellä kaduilla ja ottaa taksi ku pääs helposti tien yli ku ei tarvinu oottaa suojatiellä ja taksitki pääsi eteneen ihan sulavasti ja aina ekoilla vihreillä pääsi lähteen. Ihan niinku Suomessa tavallisesti. Olin jo unohtanu ettei Suomessa oo ruuhkia!

Uudenvuoden alussa on myös paljon temppelimarkkinoita tai miten lie ne suomennetaan. Kävin sitte Ditan puiston markkinoilla. Siellä huomas että miks kadut on autioita: kaikki ihmiset oli pakkautunu sinne! Ruuhkaa riitti mutta niin riitti leipää ja sirkushuvejaki. Tosin kaikki oli maksullista mutta never mind. Ja mitä siellä esim pysty tehä:

10 Yuanilla sai viis palloa ja noin tötsät tuolta piti kaataa niin saatto saada tollasen (ruman) apinan.

Tai sitte pysty ampua pyssyllä ilmapalloja. Silleen ois voinu voittaa esim. karvisen.

Tää oli vähän epäeettisempi... Noi kanit on nimittäin eläviä! Raukkaparat. :/ Ja kaneista puheenollen: meiän naapuri tappoi kaninsa ku se väitti että ei kanit tarvi vettä. Onneks mun ei ikinä tarvinu nähä sitä kaniparkaa...

Tässä todistusaineistoa että en ollu yksin liikenteessä. Noi lihatikut on muuten ihan hyviä. Ja huomatkaa tuolla kauempana noi värikkäät pallot tolla sedällä. Ne piti hyvää meteliä ja niitä oli aika monella.


Tässä kans yks lohikäärme. Ja muutama kiinalainen. Tossa vasemmassa yläreunassa olevien koristeitten alla on noi laput joissa lukee se onnimerkki.

Yritän nyt kirjotella taas vähän useemmin. Oon vaan nyt ihan oikeesti ruvennu opiskelemaan joten siihenki menee vähän aikaa. Mutta osaan ainaki nyt kirjottaa jo yli 70 sanaa. Ja se tarkottaa varmaan noin sataa merkkiä... :) Ei huono! 不错 ! 

2 kommenttia: