Ni hao ja privet! Tervetuloa seuraamaan ja mukanaelämään matkojani! Yhtä hyvää matkaa sinulle kuin minullekin!

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Kevät

Kävin tänään tuttavamummun kanssa sen puutarhapalstalla täällä Tverissä. Hän on 77 vuotias vanhus, mutta se teki kyllä enemmän hommia ku minä! Toki se ties mitä piti tehä, mä olin se avuton kaupunkilaisneito, jolle yleensä nauretaan. 

Sen puutarhapalsta oli sellasella aidatulla puutarha-alueella, joka oli jaettu kolmen hehtaarin lohkoihin, joista jokaisella oli oma omistajansa. Sinne ei saanu rakentaa mökkiä, joten kaikilla oli vaan pieni varasto ja oma ovi, josta pujahtaa alueelle.

Tältä sen puutarha näytti. Voimat alko jo ehtymään, eikä se jaksa enää huolehtia koko palstasta. Se antoki osan siitä naapureilleen, ne työskentelee ton puun toisella puolen.

Jotain me saatiin aikaseksi viidessä tunnissa. Mummu oli todella mielissään - ja väsynyt.


Lähtiessä se keräs kukat siitä ja nyt ne on mulla kauniisti suolakurkkupurkissa. :)
 Vettä sinne tiluksille sai hakea lähistöllä olevasta ojasta. Volga virtas kans siinä aika vieressä. Mummu kerto, että aikasemmin niillä oli ollu joku putkimies töissä sillä alueella, mutta sen kuoltua kukaan ei ollu enää hoitanu vesiasioita ja niin vettä piti hakee siitä pikku ojasta. Vesi oli suorastaan mustaa, ja se levittäyty myös aidan toiselle puolelle jonku puutarhaan. Sit sitä kuravettä piti kauhoo joko mudassa tai sellasella hepposella laudalla seisoen.
Ja tietty mä humpsahin siitä laualta sinne veteen!
 Kevät on jo pitkällä täällä, kuten huomaatte. Tver on mun mielestä siitä ihana kaupunki, että täällä on kolme jokea. Vaikka rannat on välillä aika roskasia ja vesi samoin, niin niitten rannoilta löytyy myös ihania hengähdyspaikkoja ja kivoja rantapolkuja.


Tavallista opiskelijaelämää täällä on blinit eli letut venäläisittäin kondensoidun maidon kans. Nam. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti