Ni hao ja privet! Tervetuloa seuraamaan ja mukanaelämään matkojani! Yhtä hyvää matkaa sinulle kuin minullekin!

maanantai 27. helmikuuta 2012

Puistopäivä

Metroaseman edestä löyty yllättäen tällanen puu.

Sunnuntain kunniaks päätin lähteä tutkimaan jotain paikkaa, missä en oo ennen ollut. Vaikka mä oon tätä Pekingiä kulkenu ristiin rastiin jo huimat seittemän kuukautta niin ongelmaksi nousi tietenki se, että aivan uusia paikkoja oli liikaa. Päätin sitte mennä Yuetan puistoon länteen.

Yritin repästä itteni tästä 'tää on jo arkea' -fiiliksestä, joka on valitettavasti päässy tarttumaan ja muistelin kaikkee mitä tein sillon ku olin just tullu. Päätin siis mennä täsmälleen sinne minne nenä vie, ja niin. Näin hutongeja, pikkuputiikkeja, pekingiläisten sunnuntaipuuhia, pekingiläisiä, huikeita rakennuksia, historiaa, uskontoa, puistoja... Tässä osa siitä kuvina. Paikka siis länsi-Peking, Fuchengmen-metroaseman ympäristö.


Ihanan aurinkoinen kevätpäivä, tästä matkaevästä ja sitte nautiskelemaan päivästä!

Putiikkeja, weiduomei ja hieno parveke.

Eksyinpä sitte Xu Lun -museoon, joku kommunismia arvostellut oppinut. Ja minäki opin uutta! Pääsin ilmatteeks ku olin ulkomaalainen. Kuinhan paljon kiinalaisten pitää maksaa siitä että ne pääsee tälläsen toisinajattelijan kunniaks pystytettyyn museoon?

Hutongin roskis. Vois olla kivaa asua hutongissa pekingiläisittäin, mutta jos ovesta astuessa aina näkyis tämmöstä niin vois olla ettei se ois aina niin kivaa.


Ihan eläväinen oli tämäki hutong! Onneks käväsin. :)

Metroasemalla luki White Dagoda, arvelin että se vois olla valkonen pagoda ja löysinki valkosen pagodan temppelialueen! Ja tässä siis hieno uus audi ja tossa takana tollanen tyypillinen vanha rakennus.

Tää suuntaus on varmaan etelästä... Tiibet, Nepal ja Intia?

Kaikki maksaa mutta ei onneks paljon. Yks yuan per lyönti.

Tää ainaki on nepalilainen!

Ihan siisti roskis... Olikohan se roskis?

Puistoissa ja temppelialueilla on hienoja vanhoja puita. :)

Sitä Dagoda sarjaa. Vielä samassa kyltissä! Ei ihme jos kiinalaisilla on vaikeuksia englannin kielen kans ku ne tällasia näkee joka päivä. Esim myös sana restaurant tuottaa välillä tuskaa. 'Chinese Resturant' Voi jee.

Valitettavasti sieltä Yuetanista ei oo oikeen kuvia, mutta kerron vielä pääsymaksun hinnan: 2¥ aikuinen, 5 jiaoa opiskelija. Onko suomessa joku pääsymaksu 5 senttiä? Oikeesti? Tommosen nyt maksaa jo ihan siitä ilosta ettei köyhdy. :D

Aurinkoisia päiviä sitte vaan! Huomenna on meiän muutto päivä. Siispä viimeset terkut Oakwoodista, huomenna uus paikka ja uudet kujeet!

4 kommenttia:

 1. Pakko käydä kommentoimassa välillä, löytymään joka päivä uusia juttuja täällä mut ei tuu kirjoitettua ku harvoin. Mut ihan huippua ku kerrot kuulumisia ja laitat kuvia! Mukava nähdä elämää sieltä, ja hatunnosto kyllä tosta kiinan opiskelusta! Varmasti on hyötyä tulevaisuudessa. Että päivitä vaan tätä blogia, huippu lukea! Terkkuja teille kaikille :-)

  VastaaPoista
 2. löytymään=kyttään ü huippu tää puhelimen sanakirja!

  VastaaPoista
 3. Joo, päivittelen ku vaan jaksan. :D Eka viikko uudessa talossa on nyt takana. Ja kaks viikkoo enää HSK:hon ja samalla kaks viikkoo enää mun etelän lomaan! Jes!

  VastaaPoista
 4. Yes, many times the translation of public signs are very poor. Sometimes people use google translate (if they can open it), or other automatic translation tools. Only copy and paste, without checking. Sometimes the manual copy may have some spelling mistakes. I can translate literally but not idiomatically for you: Be careful of slipping; pay attention to safety. Wu Yan

  VastaaPoista