Ni hao ja privet! Tervetuloa seuraamaan ja mukanaelämään matkojani! Yhtä hyvää matkaa sinulle kuin minullekin!

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Niiin hauska päivä!

Tavallinen keskiviikko? No jaa, en tiiä minkälainen se ois mutta tämä se ei ainakaan ollu. Aamu meni aika tavallisesti kyllä, käytiin poikien ja ayin kans puistossa ja kävelyllä. Iltapäivällä poikien nukkuessa mulla oli yllättäen niin paljon omaa aikaa että ehin lähes nukahtaa. :) Se oli aika hienoa. Noh, mutta paras osa alkaaki iltapäivästä ku lähettiin uuestaan poikien kans puistoon. Mentiin tollaseen yleiseen puistoon missä on paljon porukkaa aina. Leikittiin siinä reippaasti poikien kans kunnes maahan osu muutama sadepisara. Tai ainaki ayiin osu pisara. Se rupes heti touhumaan lähtöä vaunujen luo ku oltiin menty aika kauas niistä. Sit mä rupesin kattoon et hei mitä kummaa, kaikki juoksee hirveetä vauhtia pois sieltä leikkikentältä missä meiän vaunut on. Ja totta se oli, kaikki jotka oli viisaita juoksi ihan täysillä lapset kainalossa sadetta pakoon. Se oli hauskan näköstä. :) Noh, minä suomalaisena sisupussina en ollu pikku sateesta minäkään mutta ayi touhus nopeesti pojat (ja mut) yhen leikkitelineen alle sateen suojaan. Ja sielä sitte kyyhötettiin ku alko satamaan vähän enemmän. Pikkupoikia vähän harmitti kastua. Mutta kaikkein hauskinta koko tilanteessa oli että se leikkitelineen alunen (jossa oli reikiä -> vuoti kuin seula sananmukaisesti) oli täynnä kaikkia kiinalaisia aikuisia ja lapsia. Ja kaikkien piti kyyhöttää sielä tosi matalalla koska se oli ehkä metrin tasalla se lattia/katto. Joten sielä me sitten runsain joukoin kyyhötettiin kyykyssä parikyt minsaa mitä se sade kesti. :D Mä menin vielä viisana oikeeseen suojaan ja menin sellasen pikkuliukumäen alle mihin mä just ja just mahuin. Sieltä sitte hymyilin aurinkoisesti kaikille kiinalaisille. :D
Yleensäkki musta tuntuu että kiinalaiset ei oikeen tykkää kastua koska kaikki kantaa aina sateenvarjoa mukana (no okei, naiset pitää niitä myös aurinkovarjoina) ja sit jos ei satu olemaan varjoa tai sadetakkia mukana nii mennään johonki nii visuun suojaan että nenänpääkään ei kastu. Toki täällä sateet ei kestä kauan ikinä kuten ehkä Suomessa voi kestää mutta silti. Mua naurattaa vaan näitten 'vesikauhu'.

Ja tässä teille kuva perus sähkömoposta. :) Pitää hommata teille vielä kuva koppimopoista joita tänään puistossaki oli kolme kappaletta. Ne on aika hienoja. :)

Ja ainiin, kerron vielä että panhuilu on ostettu ja sitä on jo hetki treenattu soittamaanki. En tosin oo kovin hyvä vielä mutta onhan mulla täälä aikaa harjotella. Eikä oo kallis harrastus, makso vaan 100 Yuania eli alle 11€. Se musiikkikatu oli ihan tosi ihana. Niissä pikkukojuissa pidettiin soittotunteja kaikille soittimille. Meninki yhteen kojuun istumaan ja kuuntelin reilun tunnin jonku tytön soittotuntia ku se soitti jotain kanteleen näköstä isoa näppäilysoitinta. Varmaan se oli joku Kiinan kansallissoitin koska niitä soittimia oli vähän joka kojussa. Tosin musta tuntuu että suurin osa niistä kojuista oli vaan kitarakauppoja. :) Mutta tokihan mä löysin panhuiluni ja kiinalaisia arhuja, huiluja ym.

Ah, ja niin, tänään oli tosiaanki mun eka kiinan kielen tunti. :) Vähän mulla oli kivaa! Kiina kuulostaa oikeesti aika hauskalta. Hirveesti kaikkia ässiä ja 'ätsiä' ja surinaa ja pörinää. Joo oikeesti, on niillä sellanen 'englantilainen' är joka surisee samanlailla ku sanassa sir. :) Ootan jo innolla seuraavaa tuntia. Ja huomista kans ku pääsen käyttämään osaa uusista sanoista ayin kans. Tähän mennessä minä ja ayi ei olla oikeen puhuttu mitään ku kumpikaan ei tajua toisen kieltä mutta eiköhän me pikkuhiljaa aleta pääseen samoille aalltonpituuksille. :)

Pikapäivitys täältä Pekingistä ku oli niin hyvä päivä! Hyvää loppuviikkoa, ens päivitys tulee sitte joskus... :)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hauskalta kyllä! Huvittavia kyl tollaset kulttuurierot, mikäköhän tossa sadekauhussakin on..? Onks ne sit ihan järkyttyneitä jos jäisit seisoon sateeseen ku muut kykkii suojassa, testaapa? ;)

  VastaaPoista
 2. Kyl ne ois. Ihan ekoina päivinä käytiin Annun kans kaupungilla ja rupes sataan eikä meillä tietenkään ollu sateenvarjoja. Kaikki muut sateenvarjottomat juoksi hirveetä vauhtia joka paikkaan ja ihmiset katto säälivästi meitä ku me käveltiin vaan likomärkinä eteenpäin. Annu kerto et kerran ku se oli kävelly sateessa ilman varjoa nii joku mies oli tullu tuohtuneena sanoon sille että it's raining! :D Mutta ei täälä taia sataa hirveesti. Elokuu on ilmeisesti se kuu jolloin sataa kaikkein eniten ja noi sano et tässä kuussa on oikeesti satanu luonnon sadettaki ku yleensä kaikki sateet on tehtyjä.

  VastaaPoista
 3. siisti kuullosta kyllä sulla siellä! Kuka tuo ayi. Onks se joku lastenhoitaja vai?

  VastaaPoista
 4. Se (ayi) on kiinaa ja tarkottaa täti. Eli näitten kiinalainen hoitaja, reilu viiskymppinen nainen. :) Ja kyllä täälä on ihan siisitä. :D Huomenna oon menossa johonki kauppaan tai käveleen tai jotain. Voisin ottaa taas muutaman kuvan ja laittaa tänne. :)

  VastaaPoista