Ni hao ja privet! Tervetuloa seuraamaan ja mukanaelämään matkojani! Yhtä hyvää matkaa sinulle kuin minullekin!

maanantai 7. toukokuuta 2012

Cangzhou

Kiinassa on varmasti enemmän rakennustyökoneita ku maalaiskoneita. Kattelin taas junan ikkunasta peltoaukeita ja näin aivan valtavia peltoja, ja tasan 5 pikkusta traktoria. Ja ne traktorit oli sellasia pieniä, ruosteenruskeita, alkeellisia ja vanhoja, ja ne hukku niihin peltoihin. Pelloilla ihmisiä näky paljon enemmän ku traktoreita.

Uus, hieno traktori Cangzhoun keskustassa, ei tosin peltohommissa vaan raksalla.
Sit se on kans hauska ku kattoo niitä peltoja, et siellä keskellä peltoo saattaa olla koristeltu hautakumpu. Ihan keskellä peltoo. Ja välillä niitä on montaki samalla pellolla.

Cangzhou on siis pikkunen kyläpahanen, jonne pääsee Pekingistä pikajunalla tunnissa. Koko siis about Helsingin luokkaa kansalaisten määrässä. Täydellisin minikylä siis! Ja mitä mä näin:

I have no idea what he is doing. Maybe something with corn because he had corn next to him. Pop-corn? ;)

Ai Kiinassa ei muka oo pönttöjä! Tässäki kaks, eikä jonoa missään!

Tervetuloa, mä asun täällä, kolmas ovi vasemmalla.


A group of people. Wish I could be a part of it!

Park life belongs to China. 

This is China, happy children playing in a hutong. And one of them coming to say: Hello, what is your name? My name is Beck. Then later, translating it all to his friends. ;) CUTE!Miks Helsingissä ei vois muka olla lehmiä, jos Cangzhoun keskustassaki on iso vuohilauma! Noita oli reippaasti toistakymmentä! Ja vielä pääkadulta vaan kahdenkymmenen metrin päässä.

Moskeija, jossa pääsin vieraileen, tyttöjen puolelle sisälle en saanu mennä ku mulla ei ollu huivia eikä hihoja, miesten puolelle oisin saattanu vaikka päästäkki (kukaan ei välittäny) mut en uskaltanu mennä. :)
Niin muuten, söin myös hyvin ja halvalla. Iso lautasellinen nauta-riisi-ruokaa makso vain 6Y! Ajatelkaa! Söisittekö ite vatsanne täyteen 60snt:llä? :P Lurps. Ja sain vielä juomiseks herkullista lihalientä, joka oli maustettu inkiväärillä ja kanelilla. ;) Maku oli ainaki arvoituksellinen, mutta alas meni! Huippu reissu, kannatti käydä. :)

1 kommentti:

  1. Yes, the second picture is about puffed rice. You can find more info here (https://en.wikipedia.org/wiki/Puffed_rice). You can also find a video on Chinese wikipedia website (https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%B1%B3%E9%A6%99), which illustrates the entire process of making. The best part is at 0:52. When I was young I always liked to stand nearby and to wait for the last explosion. Now, it's not very common as usual.

    Best,
    Wu Yan

    VastaaPoista