Ni hao ja privet! Tervetuloa seuraamaan ja mukanaelämään matkojani! Yhtä hyvää matkaa sinulle kuin minullekin!

maanantai 12. syyskuuta 2011

Pieni sunnuntaikävely

Kävinpä tosiaan pikku lenkillä eilen. :) Lähin siinä vartin yli yheksän ku olin saanu aamupalan vatsaan ja takas kotonahan olin jo 19.30. Ei siis tullu käveltyä ku reilu kymmenen tuntia. :) Toki käytin metroa myös välillä mutta tänään on kiinalaisilla vapaapäivä joten jo eilen kaikki metrot oli ihan täynnä. No okei, kymppilinja ei ollu mutta en mä sieläkään mahtunu istumaan. Kakkos- ja ykköslinjat oli sen verran täyet että olo oli ku sillillä purkissa. Mistään ei saanu tukea mutta kaatumaankaan ei päässy ku jokapuolella oli joku ottamassa vastaan. :) Illalla järkevänä vältin metroja ja kävelin.

Nälkähän siinä tuli kävellessä ja ihmetellessä. Mutta lopulta löysin Starbucksin! Tänne voin sitte opastaa kaikki turistit, jos löydän sen vielä sitte.. :D Pitää käyä joku päivä pyörällä tarkastaan se paikka ja kattoo et josko siinä ois joku metroasema lähellä.
Muuta sitte? Kielletyn kaupungin porteilla on nyt käyty. Sisään ei jaksettu mennä vähäisen ajan takia (kaverillani siis ei ollu koko päivää tuhlattavana) joten skipattiin se sitte ja mentiin ettiin Maon mausoleumia.
Mutta voin havainnollistaa sitä ryysistä vähän:
ihan oikeesti joka puolelle riitti ihmisiä. Sit ku Riina ja Tane & Sampsa tuutte nii tääl on varmaan ihan yhtä ryysis, ellei pahempiki. :) Tosin ehkä jo seittemäs päivä helpottaa eli voi olla että teiän loppuosa lomasta on jo aika inhimillinen. Voiaan vaikka käyttää metroaki.
Tuol ei sentään ollu ihmisiä, mutta toi oliki aidattu alue. :) Tuol takana on se Maon mausoleumi mut se oli kiinni. Mietittiin eka sika kauan et onko toi se vai ei ja miks siel ei oo ketään ihmisii. Sit yheltä kiinalaiselta krääsämyyjäsedältä kysyttiin ja se selvitti meille kauniilla elekielellä et kyllä, siellä se kuollu Mao makaa. :D Se ei osannu yhtään enkkua mutta onneks oon oppinu kysyyn kiinaks et mitä/mikä. :)
Vähän illemmalla löysin sit parturin.
Ja toisen kans. En tosin ite uskaltautunu niitten käsiin mutta noilla papoilla ei ehkä oo niin väliksi. :D
Täälä on melkeen joka tiessä tällaset merkit. Ne on kuulemma sokeita varten et ne voi kävellä noita pitkin.
Mutta ei kannata olla kauheen levee sokea, tai ainaki kannattaa suhtautua noihin aika varauksella ettei törmää yhtäkkiä tolppaan. Ja aurinkolasit on ehottomat ettei oksat hypi silmille...
Jos jotain käy niin aina välillä löytyy tällasia poliisin toimipisteitä. Sieltä voi saaha apua jos on tosi kyseessä. Ehkä.
Tällaselta näyttää tavallinen katunäkymä. Kauppa kaupan perään.
Ja jos joku haluaa ruusuisen loman niin täältä löytyy ainaki ruusuinen hotelli! :)
Oli muuten kivaa löytää tällanen puisto yhtäkkiä. Ne kurjat vaan vaati multa pääsymaksua. :D Yritin kysyä niiltä et mikä paikka tää on mutta ne vaan itsepäisesti vaati mua hommaamaan lipun ja lopettamaan kyselemisen. :D
Ostin sitte lipun ja huomasin et siel torilla oli suurehkot kirjamarkkinat. Ihan sikana kaikkia kirjoja monessa eri kojussa. Löyty myös englanniks, ranskaks, saksaks, espanjaks, portugaliks, italiaks, venäjäks, koreaks.... Ois varmaan löytyny suomekski jos oisin tarpeeks ettiny. :D
Levyjä oli myös ihan sikana. Vähän ehkä jäi harmittaan etten ostanu yhtä venäläisen kuoron levysettiä mutta se oli niin kallis, kolme levyä 95 Yuania! Lähes 11 € siis. Ryöstöhinta. :D Noi muut oli nimittäin 15 Yuania kolmen setti. :)

Noh mutta nyt saitte ainaki taas muutaman kuvan ihasteltavaks. Katotaan mitä ens kertaan mennessä oon taas nähny ja kokenu... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti