Ni hao ja privet! Tervetuloa seuraamaan ja mukanaelämään matkojani! Yhtä hyvää matkaa sinulle kuin minullekin!

lauantai 29. lokakuuta 2011

Tianjin, osa 1

Ehin jo ilahtua että tänne ois voinu lisätä monta kuvaa kerralla, vaan ei. Mutta muutama kuva kuitenki Tianjinista! Menin sinne junalla, reilu puolituntia kestää matka pikajunalla ja maksaa 55Y suunta. Ihan halpa niin nopeeksi junaksi! Tavallinen juna menee saman matka yhessä ja puolessa tunnissa, ja se maksaa 17Y.

Tuli taas käveltyä aika pitkästi! Näkemistä riitti nimittäin kaupunki oli täydellisen erilainen verrattuna Pekinkiin. Maalaiskaupunki, niinku Pekingistä päin sanotaan vaikka tuolaki on ihan tsiljoonasti porukkaa. Mutta siellä ei silti oo vielä ku yks metrolinja ja sitäpaitsi tosi vähän ulkomaalaisia, vaikkaki ulkomaalaisvaikutteita oli paljon. Kuitenki ilmapiiri oli sielä jotenki paljon lämpimämpi, niin ku maalla yleensäkki. Kaikki katto ainaki kolme kertaa pidempään ku pekinkiläiset, ja monet tervehti heloulla ja nihaolla. Ja ne oli aina ihan tosi onnellisia jos niille vastas!

Saatte nyt vaan muutaman kuvan koska en saanu taas ladattua kaikkia niitä kuvia mitä halusin mutta katotaan huomenna uudestaan...

Tää paikka ois hyvin voinu olla vaikka Euroopassaki. Rautatieasemaa vastapäätä.

PYYKKIPÄIVÄ! Tarkemmin ajateltuna tää varmaan on joku partiolaisten patio tms. koska aika monella oli sellasta partion violettia kuivumassa. :)

Ku mietin mitä eroa Pekingillä ja Tianjinilla on, niin ainaki se että Tianjin on enemmän tehdyn näkönen. Siellä on oikeesti olemassa tällaset suunnitelmat että yhellä alueella tuota ja toisella tuota mallia. Ja kaikki rakennukset sulautuu yhteen. Peking on enemmänki vaan syntyny ja sen on rakentanu enemmänki pekinkiläiset eikä arkkitehdit tai kaupunki. Tässä siis tällanen pienoismalli.

Ja tässäki se näkyy, tien molemmin puolin on melko symmetrisesti samanlaisia taloja. Ei tällasia näkymiä oo Pekingissä! Paitsi tietty Kielletyssä kauoungissa yms. museokohteissa.

2 kommenttia:

  1. On tosiaan vähän erinäköstä ku Pekingissä, oikeen kiva! Olitko yötä? Joko on tullut kylmä? Meilläpäin nautitaan lämpimästä syksystä, lähes +10 vielä ollut joka päivä! Terkkuja perheellesi :-)

    VastaaPoista
  2. Jep. En ollu yötä ku meni hermo ku tuli nälkä ja kylmä ja väsy! Vauhilla kotiin Pekingiin vaan. :) On tänne tullu iha kylmä, nykyään käytän takkia joka päivä. ;) Eli jotain 15-18 päivä lämpötila. Kiitos terkuista! Kerron. Ja terkut teille kans! Oliko muuten ne silkkipuvut sopivat Rubenille ja Erinille? Mikä se Rubenin koko oli?

    VastaaPoista