Ni hao ja privet! Tervetuloa seuraamaan ja mukanaelämään matkojani! Yhtä hyvää matkaa sinulle kuin minullekin!

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Ensilumi

Tässä kuva WABin eli yhen brittikoulun joulubasaarista. Suomipöydässä oli myynnissä pipareita, joululaatikoita, joulusuklaata ja muita joulujuttuja. :)

 Pekingin ensilumi sato perjantaina. :) Se oli luultavasti ihmisten tekemä lumisade mutta mitä siitä. Voitte vaan arvata miten innoissaan olin ku aamulla avasin ikkunaverhot ja näin lunta. En aluks uskonu mun silmiä! Sitte hirveellä vauhilla poikien tykö hössöttään niitä ensin ikkunaan kattoon lunta ja sitte ulos. :) Oltiin niin innoissaan menossa ulos ja kävin jo hakeen ulkovaatteetki esille. Vaan siinä ku laitettiin sukkahousuja yksissä tuumin nii ayi rupes sanoon et niin mennään kolmoskerrokseen, niinhän. Mä säikähin heti että ei päästä ulos ja kysyin täydellisen vastahakoisena MIKSI!? Ayi näytti miten ulkona on kylmä ja märkä ja lunta ja se ei selvästikkään tykänny että oli satanu lunta. Mikäs siinä sitte autto. Mua ÄRSYTTI. Sittä päätin että ei vitsi, en kyllä jätä tätä tähän, meen kysyyn host mumilta voidaanko me mennä ulos vaikka niin että ayi jää sisälle ja me mennään kolmestaan ulos. Ja niinhän me päästiin ulos, suomalainen host mum oli heti mun kans niin yhtä mieltä että totta kai ulos, sielähän on ensilumi satanu! Mentiin siis ulos. Meiän kiinalaistuttavat oli vähän kauhuissaan ku tavattiin ne alakerrassa. Mutta meillä oli huippumukavaa ja tarpeeks lämpimät vaatteet. Ja tässä taidenäyttely kaikesta mitä me tehtiin:


Äitin tekemät villasukat tyylikkäästi farkkujen päällä ettei menny lunta sukkahousuille. Talvisaappaita odotellessa... :)


Tehtiin kyllä vaikka mitä muuta kans ja meillä oli oikeesti niin kivaa ja pojat oli aivan yhtä innoissaan lumesta ku minäki. Ayiki innostu tekeen muutaman lumipallon. :) 

Tässä on meiän hissistä kuva. Kuten huomaatte, meillä ei oo neloskerroksia eikä 13-kerrosta. Kiinassa sanat neljä ja kuolla kuullostaa samalta joten kiinalaiset ei halua asua 4-kerroksissa. Ja tän hotellin omistaja on amerikkalainen joten 13-kerros on myös poistettu. Pojille on hyvä opettaa numeroita hississä: 11, 12, mitääh?15, 16...

Ja tässä meiän suomalainen näyteikkunasauna. Saa ihan hyvät löylyt ja omasta rauhastaki saa nauttia ku ei sielä yleensä ketään oo.
Meillä on nyt vieraita. Eilen vietettiin triplaristiäisiä. Oli huippua, tosin valmistelut oli jotain vielä parempaa. :) Tekniikkaki pelas ristiäisissä ja netin välityksellä meiän ristiäisiä seuras n. 23 tietokonetta ympäri maailmaa. Kummit ja isovanhemmat pääs sitä kautta ristiäisiin. Oli ihan siistiä!

Vieraita ja muuta ekstratekemistä riittää vielä muutamalle päivälle mutta sitte yritän muistaa taas kirjotella enemmänki tänne. Joulunodotustunnelmat on korkeella. Huomenna tehään varmaan piparitaikina. Ja kalentereistaki on avattu jo monta luukkua!

6 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukee juttua pitkästä aikaa. Siellä näköjää lunta mutta täällä ei tietoakaan. Sulas kaikki pois. :(

  VastaaPoista
 2. Hei kivat ristiäiset! Mutta ketä kaikkia siellä siis kastettiin, teidän kaksosetko mutta kuka kolmas?
  Kyllä täälläkin jo ensilumi käväsi mutta suli kyllä parissa päivässä pois. Ei tuo vihreä ruoho kauheesti joulutunnelmaa tuo. Kerkeehän sitä vielä! Terkkuja sinne ja kiva että sulla on tekemistä :-) Nautihan jouluhömpötyksestä siellä, onko erilaista ku Suomessa? Onko siellä ylipäätään sellasta jouluhösöä ku länsimaissa?

  VastaaPoista
 3. Voi että on mukava lukea tätä plokia! sielähän on melkeen enemmän joulu ku täällä :D vaikka nyt täälläki on vähä lunta (ei kyllä varmaan kovin kauaa).
  Täällä kyllä jouluhösöä riittää vaikkei lunta liikaa olekaan. Eilen töissä sai vaan silmät ymmyrkäisinä tuijottaa sitä väenpaljoutta mikä sinne kauppaan lappas. Vielä enemmän oli ympyrällä silmät ku katto niitä ostoskärryjä. huh! mahotonta touhua :D

  VastaaPoista
 4. Kiva, kultaseni, kun ehdit taas laittaa jotain. Me jo kovasti odotettiin uutta päivitystä. Aika näyttää sielläkin menevän lujaa, kun et aina ehdi koneelle. :) Meillä on nyt Hesan reissu takana ja viimeimmäksi tullaan Riinalta. Ihan kiva reissu, joskin myös vähän rankka. Paljon silti ehdittiin. Pitäis vaan useammin ehtiä lähteä. Nyt voi ruveta keskittymään jouluun!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Heljä niistä ruokavinkeistä! Mitäs sinne kuuluu, ootko viihtyny hyvin yms..? Aiotko viettää siellä joulun vai meetkö Suomeen? :) Oon kyllä erittäin kateellinen tosta saunasta, mulla alkaa jo kolmen kuukauden jälkeen tulla vierotusoireita kun ei pääse saunaan! Vaikka kyllä täällä Espanjassa vielä aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja asteita joku 17-18 joten lumesta ei siis tietoakaan! Toivon että Suomessa ois kunnon kinokset ja pakkasta ku meen käymään!:) ps. En pystyny jättää kommentia mun googletilin kautta..?

  VastaaPoista
 6. Sanna: kyllä täälä ihan tunnelmaan pääsee! Tosin nyt täältäki sulas ne lumet...
  Riina: Ei täälä mitään jouluhösöä oo koska kiinalaiset ei vietä joulua. Länkkäreillä on omissa piireissä joulujuhlia ja muuta hösötystä mutta esim. kaupoissa ei oo mitään joulukrääsää eikä soi joululaulut. Ja se kolmas vauva oli Alitalojen vauva. Ne piti samalla kans ristiäiset ku saatin se pappi tänne.
  Hyvä homma, Kaisku! Oispa kiva käyä ostaan parit jätskit sulta sieltä. Ja käyä ostaan niin paljon joulutavaroita että sun silmät tulis teevadin kokoseks. :D
  Anonyymi 1 eli äiti: Joo, aika ihan lentää täälä. Yritän ehtii laittaa näitä nyt vähän useemmin ku vieraat on lähteny. Oon jo ollu neljä kuukautta täälä! En tajua minne ne kuukaudet on hurahtanu...
  Anonyymi 2 eli Anniina. Täälä menee ihan hyvin. Viihdyn aina vaan paremmin ja tuo sauna on kyllä oikeesti ihan hyvä! Ei se ihan sataan asteeseen lämpene mutta kyllä 80 on ihan hyvä. Oon joulun täälä. Oon jo yrittäny hyvin virittäytyä tunnelmaan ja näyttää siltä että kyllä tänne kiinaanki joulu tulee, ei vaan ihan samanlainen ku Suomessa ja kotona mutta varmaan ihan mielenkiintonen kuitenki. Mulle on jo luvattu hanhenmaksaa jouluks.... :D Haha! Huhhuh! Sielä teillä on sitte paljon lämpimämpää ku täälä. Tänään meillä oli pakkasasteita ja kova tuuli joten pojilla oli toppahousut ulkona ja mullaki oli ekaa kertaa sukkahousut! Suunnilleen sama sää ku suomessa tällähetkellä ilmeisesti mutta mä elän toivossa että tää ei kestä kauan! En tiiä mikä tässä mun blogissa on et ei voi aina laittaa kommenttia. Käyn taas kattoon noita asetuksia mutta en tiiä osaanko muuttaa mitään...

  VastaaPoista