Ni hao ja privet! Tervetuloa seuraamaan ja mukanaelämään matkojani! Yhtä hyvää matkaa sinulle kuin minullekin!

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Jouluinen tervehdys Kiinasta.

Heljän joulukirje 2011 (kirjoitettu 18.12.)

Joillakin perinteenä on tehdä aina joulukortit itse. Jotkut taas kirjoittaa joka joulu joulurunon. Minulle sopii ehkä parhaiten joulukirje. Voihan olla että tästä tulee nyt perinne, tai sitten ei.

Joulukirjeessä kuuluu varmaan muistella edellistä vuotta. Hmm, kuluneelta vuodelta muistoihin on jäänyt ainakin ylioppilaaksi pääseminen. Vieläkin vähän ihmetyttää, miten niin moni ihminen muisti juuri minut. Ja kuinka paljon ylioppilaita arvostetaan edelleen. Kiitos kaikille, jotka muistivat minua keväällä! Se oli hieno palkinto kaikesta työskentelystä.

Olen saanut tänä vuonna myös paljon työkokemusta. Koulun aikana olin töissä kaupankassalla, ylioppilaskirjoitusten jälkeen leikin hetken aikaa opettajaa, kesällä työskentelin HK:n ruokamakkarapakkaamolla ja tällä hetkellä olen au pairina Kiinassa. Kaikki työpaikat olivat hyviä. Kaupassa oli mukava kohdata asiakkaita. Koulussa oppilaiden antama palaute oli todella positiivista ja koin saavani paljon opetustyöstä. Kesätöissä HK:lla sain treenata tosissaan venäjänkieltä ja nauttia leppoisasta kesätyö -tunnelmasta. Kiitos vain kaikille työkavereille ja uusille tutuille!

Juuri tällä hetkellä istun 'kotonani' Pekingissä. Takanani on neljä ja puoli kuukautta Pekingissä ja tunnen olevani hyvin kotiutunut. Työni au pairina neljälapsisessa perheessä on välillä kuluttavaa, mutta useimmiten kuitenkin todella mukavaa. Olen oppinut jo paljon kiinan kieltä ja kiinan kulttuuria ja voin sanoa, että jollakin tapaa olen ihastunutkin kiinalaisiin tapoihin ja ajatuksiin. On mukavaa ajatella, että saan tutustua Kiinaan vielä joulunkin jälkeen.

Tunnelma on tällä hetkellä sekä arkinen että juhlallinen. Tämän päivän joulujuhlasta on jäljellä vielä hyviä muistoja ja mukava jouluinen tunnelma. Sotkuinen työpöytä on kuitenkin omiaan tuomaan arkistakin tunnelmaa. Odotan joulua jännittyneenä. Tämä joulu tulee olemaan erilainen mihin olen tottunut ja siksi se aiheuttaa pientä lisäjännitystä. Olen kuitenkin varma, että joulu saapuu myös Kiinaan. Sitä vielä hetken odotellessa, tahdon toivottaa kaikille Oikein hyvää ja rauhaisaa joulua ja onnea vuodelle 2012!

Merry Christmas and Happy New Year 2012!
God jul och gott nytt år 2012!
C Рождеством и с новым годом!
圣诞节和新年快乐!

3 kommenttia:

 1. Heljä kultaseni! Kiitos ihanasta joulukirjeestä. Oli juuri sinun tapainen kirje.

  Onhan tämä joulu taas erilainen meille kaikille. Kovasti olet mukana meidän joulussamme täällä kotona. Onneksi tämä skype on keksitty niin voidaan vaihtaa kuulumisia myös jouluna! Koululaiset on jo lomalla. Pientä viimeistelyä vielä siivouspuolella.

  Ja ihan suomenkielellä sinnekin Hyvää joulua ja Onnellista uutta vuotta 2012!

  VastaaPoista
 2. <3 Onnellista erilaista joulua Heljä! toivottavasti postipojat on olleet vilkkaalla päällä :D

  VastaaPoista
 3. Kaisku tuhannet kiitokset kirjeestä! Se tuli eilen ja vastauski on jo valmiina, katotaan jos postipojat ois tomeria sinnekki päin!

  No hyvä jos kirjottajan ees tunnisti, äiti. Tällanen siitä nyt tuli.

  VastaaPoista